Col·legi Químics de les Illes Balears

 C/Josep Rover Motta 8, baixos B  |  07006  |  Palma de Mallorca  |  Illes Balears

Col·legi Oficial i Associació de Químics de les Illes Balears

ESTALQUIM (EStímul del TALent QUÍMic) @EstalquimUIB és un programa formatiu orientat a desenvolupar la vocació científica en nins i nines amb especial talent en el camp de la Química. És un projecte organitzat per la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears.

Els nins i nines que entren al projecte ESTALQUIM reben formació i atenció especialitzada durant dos cursos acadèmics utilitzant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic en què els alumnes són els protagonistes, entrenant la seva capacitat d’experimentació, la seva creativitat i la seva capacitat de raonament i resolució de problemes.

El primer curs es desenvoluparà en 12 tallers des de novembre a maig, els dissabtes al matí cada quinze dies, amb sessions d’unes 3,5 hores de durada. En el segon curs, els nins i nines participaran en una activitat al seu propi centre educatiu, on explicaran als companys de classe una selecció dels tallers realitzats i, a més, organitzaran juntament amb el professor de la UIB una pràctica de laboratori. Igualment, hi ha activitats complementàries (cerimònies d’obertura i tancament, taller familiar, etc.).

El programa és gratuït per a tots els participants. Hi ha borses de transport per a aquelles famílies que ho necessitin (subjectes a disponibilitat pressupostària). Se finançarà per part de l’organització en la seva totalitat els viatges dels participants de Menorca i Eivissa als tallers dels dissabtes a Mallorca.

La informació sobre les inscripcions per el programa 2022-2023 es publicaran a https://estalquim.uib.cat/

Aquí teniu el vídeo de la sessió inaugural de ESTALQUIM 2021/2022.